Европейската централна банка (ЕЦБ) очаква по-продължителна слабост на икономиката в

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) очаква по-продължителна слабост на икономиката в
Коментари Харесай

Марио Драги с песимистична прогноза за икономиката в Еврозоната

Европейската централна банка (ЕЦБ) чака " по-продължителна уязвимост " на стопанската система в Eврозоната - песимистична прогноза, която изяснява признатия през днешния ден пакет от стимулиращи ограничения. Това съобщи през днешния ден на постоянната си конференция президентът на ЕЦБ Марио Драги, представен от Франс прес.
Валутният съюз страда от " трайната уязвимост на интернационалната търговия в среда на продължителна международна неустановеност ", което визира изключително " индустриалния бранш ", изясни Драги.
На днешното си съвещание по паричната политика франкфуртската институция намали лихвата по депозитите от минус 0,4 на 100 до минус 0,5 на 100, както се очакваше, и разгласи нова стратегия за изкупуване на облигации за 20 милиарда евро месечно от 1 ноември. Лихвата по рефинансирането бе непокътната на исторически ниското ниво от 0 %, а маргиналната рента остана 0,25 на 100.

Опасността от ресеция в Еврозоната е " дребна ", само че " нараства ", означи още Драги, представен от ДПА и Франс прес. Това е явен сигнал за скептицизъм, който идва, тъкмо когато институцията преразгледа низходящо прогнозите си за икономическия напредък и инфлацията във валутния съюз за 2019 и 2020 годината, отбелязва Агенция Франс Прес.

Освен това на днешното си съвещание по паричната политика ЕЦБ намали лихвата по депозитите от минус 0,4 на 100 до минус 0,5 на 100, както се очакваше, и разгласи нова стратегия за изкупуване на облигации за 20 милиарда евро месечно от 1 ноември. Лихвата по рефинансирането бе непокътната на исторически ниското ниво от 0 %, а маргиналната рента остана 0,25 на 100.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР