Европейската централна банка (ЕЦБ) доказа, че е способна да управлява

...
Европейската централна банка (ЕЦБ) доказа, че е способна да управлява
Коментари Харесай

Ева Майдел към Марио Драги: ЕЦБ трябва да предотвратява икономически кризи

Европейската централна банка (ЕЦБ) потвърди, че е способна да ръководи рецесии, откакто избави еврото с решителни дейности по време на дълговата рецесия при започване на десетилетието. Но в този момент банката би трябвало да покаже, че може и да предотвратява или най-малко смекчава идни стопански рецесии. Надявам се, че последните ограничения, подхванати единствено преди седмица с в допълнение намаление на лихвените проценти и наливане на ликвидност в европейската стопанска система да имат подобен резултат. Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на чуването на ръководителя на ЕЦБ Марио Драги в комисията по стопански въпроси на Европейския парламент на 23 септември 2019 година в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Ева Майдел попита Драги дали съгласно него има потребност от спомагателни пълномощия, с цел да се оправи с предстоящата криза в Еврозоната в резултат на понижения напредък и продуктивност. Той отговори, че в последните години ЕЦБ е нараснала инструментите, с които може да въздейства, само че са нужни повече благоприятни условия за усилване на фискалните тласъци към стопанската система, които да усилят вложенията и продуктивността.

На въпрос на Ева Майдел за ограниченията, които ЕЦБ е взела, с цел да резервира стабилността на еврото при Брекзит без договорка, Драги отговори, че ЕЦБ и централната банка на Англия са работили последните 3 години, с цел да имат проект кои европейски регулации и по какъв начин ще се ползват при положение на Брекзит без договорка. ЕЦБ разгласява постоянни рекомендации към частния бизнес за ограничения, които би трябвало да вземат фирмите, с цел да понижат рисковете при подобен сюжет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР