Европейската столица на културата има и второ лице. То не

...
Европейската столица на културата има и второ лице. То не
Коментари Харесай

Един град - две лица

Европейската столица на културата има и второ лице. То не е толкоз красиво като това в центъра на града, за който в последните седмици се хвърлят доста труд и още повече публични средства. Оказа се, че периферните региони на Пловдив остават непривлекателни освен за жителите си, само че и за гостите, пристигнали да видят шеметното начало на самодейността край Вавилонската кула и Пеещите фонтани.

Екип на " Марица " извърши инспекция на няколко местоположения, които са останали на назад във времето за администрацията, чийто главен приоритет остава централната градска част.
Недовършените градски поправки на един хвърлей от Тунела и по кварталите обаче също са част от живота на пловдивчани. " Сигурно пратиха строителите да разкрасяват центъра за гостите, а нас ни забиха в девета глуха ", настояват хората, принудени да газят тиня и отпадъци.

Ако гостите на града решат да се поразходят из кварталите, ще видят още препускащи с каруци мургави каубои, изкъртени мантинели, разрушени улици.

Пък кой знае, може и да ни объркат с Брюксел, тъй като тук също си имаме пикаещо момченце. При това освен едно.
Нали сме Културна столица.

Снимки от Стоян Илиев и Наташа Манева

1. Гонките с каруци по булеварда не участват в културния плакат на Европейската столица, само че пък шоуто умерено може да конкурира това на Вавилонската кула

2. Ремонтите по Оперативна програма " Региони в напредък " по ул. " Стойчо Мушанов " и близките пресечки вървят постепенно, само че те не са в програмата на Пловдив 2019

3. Хората от ул. " Захари Стоянов " знаят, че живеят в необятния център, само че най-малко към този момент по нищо не проличава, че е по този начин

4. Контейнер за строителни боклуци пред градеж на бул. " Руски " от месеци задръства тротоара и пречи на пешеходците

5. Трап в асфалта на ул. " Солунска " троши коли и къса нерви в регион " Западен "

6. Нравите на пловдивчани не всеки път подхождат на равнището на културната столица

7. Голяма ВиК повреда изцяло сковава придвижването в региона на Коматевския възел. От трилентовия път отворена за водачите е останала единствено най-дясната лента.

8. Работници редяха през вчерашния ден павета до обръщалото на автобусите на Брезовско шосе
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР