Европейската солидарност трябва да е равна и да включва фермерите,

...
Европейската солидарност трябва да е равна и да включва фермерите,
Коментари Харесай

Министър Гечев: Солидарността в Европа трябва да е равна

Европейската взаимност би трябвало да е равна и да включва фермерите , страдащи най-вече поради несъразмерния импорт на зърно, счита аграрният министър Явор Гечев във Видин, където е на. Пред стопаните той съобщи, че от септември до момента отрасловото миинистерство дружно с производителите е алармирало неколкократно европейските институции за аномалиите на зърнения пазар.

„ Ние сме солидарна страна с украинския народ, само че източната част на Европа страда доста повече, в сравнение с западната “, регистрира министър Гечев.

Аграрният министър добави, че по последни данни с кладираното зърно в страната е с половин милион тона повече , вносът на слънчоглед е повишен 20 пъти по отношение на година преди войната, а като цяло търговията в целия Черноморския регион е дебалансирана .

Министър Явор Гечев осведоми протестиращите, че решенията, свързани със зелените коридори , не престават да основават проблеми . Затова българската страна ще изиска от Европейската комисия /ЕК/ спомагателни ограничения, които да разрешат на фермерите да работят при естествени условия на труд, тъй като нито една дотация не може да даде това, което може да ожъне един аграрни производител.

Земеделският министър сподели още, че на среща с представители на производители от разнообразни сектори ще бъде разискван вносът освен на зърно, а и на млечни артикули,, плодове и зеленчуци. Той акцентира:

„ Тук съм, с цел да ви кажа, че Вашият глас се чува от страната. Ще предложим спомагателни ограничения, свързани с европейското законодателство. Думите Ви ще стигнат в Европа, като дружно ще ги отстояваме. “

Време е да търсим генерални решения на равнище Европейски Съюз, счита той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР