Европейската сметна палата представи днес оценка от проверки в България,

...
Европейската сметна палата представи днес оценка от проверки в България,
Коментари Харесай

Европейската сметна палата: 60% от измамите с еврофондове у нас са прекратени

Европейската счете палата показа през днешния ден оценка от инспекции в България, Франция, Унгария, Гърция, Латвия, Румъния и Испания на противодействието на измамите със средствата от Европейски Съюз за доближаване.

За България в отчета се показва, че службите за инспекция на потреблението на европейските средства са разкрили дефекти в работата на ръководещите разноските служби. Одитният орган е открил, че някои ръководещи органи са класифицирали погрешно характерни опасности от машинация като ниски и затова не са приложили към тях спомагателни процедури за надзор, написа в документа.

Установени са били и някои опасности от машинация, за които виновният ръководещ орган е подхванал дейности, се показва в отчета. Следователно цялата система е сработила, с цел да се подсигуряват по-надеждни ограничения за битка с измамите, се добавя още в доклада.

Отчита се, че 60 на 100 от тестваните случаи на подозрения за измами са били отхвърлени или прекъснати от прокуратурата. Както АФКОС (дирекцията на Министерство на вътрешните работи " Защита на финансовите ползи на Европейския съюз " ), по този начин и управителните органи не правят систематично разбор на аргументите за отхвърли, се добавя в отчета.

Уточнява се, че при правенето на отчета проверяващите са се срещнали с съществени настоящи лица в битката против измамите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР