Европейската сметна палата (ЕСП) изрази пълна подкрепа и даде висока

...
Европейската сметна палата (ЕСП) изрази пълна подкрепа и даде висока
Коментари Харесай

Европейската сметна палата даде висока оценка на програмата и приоритетите на европредседателството ни

Европейската счете палата (ЕСП) изрази цялостна поддръжка и даде висока оценка на програмата и целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през първите 6 месеца на тази година.

Това стана по време на работна среща на министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила с Колегиума на Европейската счете палата в Люксембург. Това е институцията, която одитира европейския бюджет и управлява всеки цент от общия финансов проект на 28 страни членки да бъде вложен и харчен по транспарантен и уместен метод. Министър Павлова отговори на всички въпроси, които представителите в Колегиума на всяка държава-член на Европейски Съюз повдигнаха по отношение на вижданията ни и ролята в дебата за бъдещата многогодишна финансова рамка, Кохезионната политика, сигурността и общата селскостопанска политика.

Преди това министър Лиляна Павлова организира среща с ръководителя на ЕСП господин Клаус-Хайне Лене и българският член на Колегиума на ЕСП Илиана Иванова. Тя получи утвърждение на поръчката, че Българското председателство ще е оптимално отворено към жителите на Европейски Съюз. „ Благодаря на министър Лиляна Павлова за безапелационното показване на целите на българското европредседателство! Нейното посещаване през днешния ден е отличен образец за съдействие сред европейските институции, за повече бистрота и отчетност на европейския бюджет. Приветствам фокуса в целите за бъдещето на кохезионната политика и поддръжката за младежите! Успех на целия български екип пожелаха и всички мои сътрудници през днешния ден в Люксембург! “. Това сподели след срещата Илиана Иванова, българският член на
Колегиума на ЕСП, която показа усещанията от срещата с министър Павлова и във Facebook.

Програмата на министъра в Люксембург продължи със среща с ръководещия шеф на Европейския механизъм за непоклатимост Клаус Реглинг и генералния секретар Калин Янсе. Разговорите по целите на Българското председателство във финансовия бранш ще продължат в София през март и април, когато ще се проведат Конференцията за многогодишната финансова рамка и съвещанието на финансовите министри ЕКОФИН.

Министърът за Българското председателство Лиляна Павлова е на двудневно работно посещаване във Великото херцогство, по време на която се срещна с представители на разнообразни финансови институции на Европа, в това число и българи, които работят за Европейската капиталова банка, Европейския механизъм за непоклатимост и Европейския капиталов фонд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР