Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) обяви в днешния

...
Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) обяви в днешния
Коментари Харесай

ОЛАФ смята, че заради измами в земеделието сме ощетили бюджета на ЕС с 10 млн. евро

Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) разгласи в днешния си отчет за 2018 година, че в България има няколко аграрни сдружения, които в предишното са получавали еврофондове за активността си и които в този момент са пробвали да избегнат тавана за директни заплащания за повърхност като основават фиктивни компании и получават повече средства.
Припомняме, че преди няколко години беше въведен таван за помощите за единица повърхност с концепцията да няма прекомерно уедряване и предпоставки за основаване на монопол.
Обяснението за схемата е просто – основават се сякаш самостоятелни от главния бенефициент компании или се отделят към този момент съществуващи. Но неведнъж адресът на такива компании и на към този момент достигнал таван на заплащанията бенефициент съвпадал, открили от ОЛАФ. А нанесените вреди за бюджета на Европейски Съюз са към 10 млн. евро.
Всъщност в интервала 2014 – 2018 година ОЛАФ е записал 1072 случая с нередности по европейски фондове (структурни и капиталови фондове) що се отнася до България. В 27 случая ОЛАФ е отправил рекомендации към България по какъв начин да работи, само че за интервала 2012 – 2018 година има единствено 1 присъда по такива рекомендации!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР