Европейската система за спътникова навигация Galileo не работи вече четвърти

...
Европейската система за спътникова навигация Galileo не работи вече четвърти
Коментари Харесай

Европейска спътникова навигация излезе от строя

Европейската система за сателитна навигация Galileo не работи към този момент четвърти ден, без да е известна повода за повредата. Системата е спряла да предава данни в петък, а съгласно чиновниците на Европейската организация за световните навигационни сателитни системи се касае за „ механически случай, обвързван с наземната инфраструктура “, написа hicomm.bg.

Това значи, че потребителите с по-новите смарт телефони, които поддържат Galileo, ще би трябвало в това време да разчитат на американската GPS, съветската Glonass или китайската Beidou мрежа за навигация.

В момента специалисти работят за възобновяване на естественото действие на спътника. Създадена е комисия за оценка и разбор на точната причина. Навигационните благоприятни условия няма да бъдат налични до премахване на казуса. Способността на Galileo да улавя сигнали за злополучие в морето или планините и търсене на изпратилите го обаче не е наранена от повредата.

Данните от страницата на Galileo демонстрират, че 26 от спътниците не работят, два се тестват, а други два са отвън оперативно положение от 2014 и 2017 година Още 12 се създават сега. Системата бе проектирана и разработвана 17 години и включена през декември 2016 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР