Европейската система за глобална навигация "Галилео", смятана за бъдещ съперник

...
Европейската система за глобална навигация "Галилео", смятана за бъдещ съперник
Коментари Харесай

Европейският конкурент на GPS не работи от петък

Европейската система за световна навигация "Галилео ", считана за предстоящ противник на американската GPS, не работи от петък, съобщи Агенция Франс Прес.

Европейската организация, която управлява "Галилео ", заяви, че повода е "технически случай, обвързван с наземната инфраструктура ".

"Галилео " е в изпитателна фаза от декември 2016 година, като устройствата, които употребяват сигналите й, би трябвало да имат опция да преминат на GPS, когато има проблем.

"Инцидентът аргументи краткотрайно спиране в услугите на "Галилео " за първична навигация и време ", оповестиха от организацията, осведоми БНР.

Не е наранена нейната функционалност за търсене и избавяне, която оказва помощ да установяване на местоположението на екипажи или планинари в бедствена обстановка.

"Галилео " има 22 спътника в орбита, с чиято помощ се дефинира местоположението на консуматори на мобилни телефони и на транспортни средства, оборудвани със съответните приемни устройства.

По проект тя би трябвало да стане изцяло функционална по целия свят следващата година, като предлага гражданска опция на американската GPS и съветската ГЛОНАСС.

Въпреки гражданския надзор основателите на "Галилео " се надяват, че тя ще обезпечи стратегическа самостоятелност на бъдещи европейски военни системи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР