Европейската шампионка в скока на дължина за девойки под 20

...
Европейската шампионка в скока на дължина за девойки под 20
Коментари Харесай

17-годишна постигна 6.80 метра в скока на дължина

Европейската шампионка в скока на дължина за девойки под 20 години от предходната година Лариса Лапичино, която е единствено на 17 години, реализира впечатляващ резултат за възрастта си в скока на дължина. На съревнование в Италия тя се приземи на 6.80 метра, което е нов народен връх на Италия за девойки под 20 години.

С този резултат тя излезе на второ място в международната класация за сезона, като пред нея лидерка единствено с един сантиметър повече е шведката Кади Саня. Постижението на Лапичино я слага и на десета позиция във безконечната европейска класация за девойки под 20 години. Това е и най-силният скок за тази възраст, постиган от 2010 година насам.

" Щастлива съм, само че към момента има неща, върху които би трябвало да се работи. Но аз към момента съм млада. Това е прекрасен подранил подарък за рождения ми ден, тъй като в събота ще чествам своя 18-и рожден ден. Днешното съревнование? Беше малко нереално за мен. Скокът не беше съвършен, само че когато чух аплодисментите, бях в потрес ", показа младата атлетка след мощния си резултат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР