Европейската шампионка по бокс за жени Станимира Петрова бе наградена

...
Европейската шампионка по бокс за жени Станимира Петрова бе наградена
Коментари Харесай

Станимира Петрова получи награда от кмета и обяви голямата цел: Искам да донеса трета олимпийска титла на Варна

Европейската шампионка по бокс за дами Станимира Петрова бе наградена преди малко от кмета на Варна Иван Портних пред неговия кабинет в общината.

След като получи приза Станимира разгласи и огромната цел, която желае да реализира като състезателка на боксовия клуб на легендата Ивайло Маринов: " Искам да донеса трета олимпийска купа по бокс на Варна и ще дам всичко от себе си, с цел да го направя ".



На церемоншята участваха също двама олимпийски първенци по бокс - Ивайло Маринов и персоналният треньор на боксьорката  Петър Лесов, както и шефа на дирекция " Спорт " към общината Кристиян Димитров, кметът на регион " Владислав Варненчик " Николай Костадинов, спортни ръководители, измежду които рожденикът Бончо Бонев, някогашни спортисти.



Петър Лесов връчи олимпийските си ръкавици на Иван Портних и призна, че Варна само е приела своята европейска шампионка, до момента в който другите два града, единият от които Русе, не са създали сходен жест към своите две състезателки, покорили върха на Стария континент. " Благодаря на Ивайло Маринов за напъните, които поставя за развиването на Станимира. Виждате, че тя непрекъснато доближава спортни върхове, които утвърждават професионалния бокс като първокласен спорт във Варна ", съобщи Иван Портних.

От своя страна Лесов и Петрова също благодариха на Маринов за поддръжката и съдействието. Специално за " Петел " Станимира сподели: " Ивайло е моят максимален мотиватор в бокса. Вече донесох четири трофеи на неговия клуб за последните пет месеца, а в идващите три години ще са надалеч повече ".

Следващото предизвикателство на Станимира е международното състезание през ноември. След като Индия отхвърли семейството, любимци да одобряват събитието са Турция и Русия.

Запитана в коя от четирите й срещи по пътя към европейското злато в София й е било най-трудно, Петрова призна за " Петел ": " На финала против рускинята. Почувствах, че изгубвам първия рунд и тъкмо по този начин стана. Но в идващите два рунда демонстрирах какво мога и нещата си пристигнаха на мястото ".



Станимира театралничи пред медиите и с купата за най-хубава състезателка на европейското състезание в София. Тя бе избрана за №1 и преди две години в столицата, когато стана шампионка на Европа за първи път.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР