Европейската шампионка до 18 г. Денислава Глушкова спечели в неделя

...
Европейската шампионка до 18 г. Денислава Глушкова спечели в неделя
Коментари Харесай

Шампионката в Созопол Денислава Глушкова: Дойдох с нагласата, че ще спечеля турнира

Европейската шампионка до 18 година Денислава Глушкова завоюва в неделя първата си купа на ITF при дамите, откакто победи на шампионата от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Търговска колегия “Санта Марина ” в Саозопол с награден фонд 25 000 $. На финала участващата с “уайлд кард ” българка победи Мария Бондаренко от Русия с 6:3, 6:3 - триумф, който й донесе 50 точки за ранглистата на WTA.

“Дойдох с настройката, че ще печеля шампионата! Излизайки на корта бях сигурна, че купата е моя! ”, съобщи тя в изявление за уеб страницата на Българската федерация по тенис.

“Нямаше лесни мачове, по тази причина изпитвам наслада, задоволство за полагания ежедневен труд и убеденост, че мога да осъществявам фантазиите си! ”, сподели още тя.

Глушкова показа, че семейството на България й е помогнало и оцени като доста добра организацията на шампионата.

“За мен се грижи прелестен екип - включително и моето семейство. А без поддръжката на БФТ, всичко това не би могло да се случи. Дълбока признателност на всички за тази купа! ”, показа Глушкова. Тя ще взе участие и в идващите два шампионата от от веригата ITF World Tennis Tour у нас.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР