Европейската седмица на спорта #BeActive в София беше закрита с

...
Европейската седмица на спорта #BeActive в София беше закрита с
Коментари Харесай

С Нощ на спорта приключи петото издание на Европейската седмица на спорта #BeActive 2019

Европейската седмица на спорта #BeActive в София беше закрита с второто издание на Нощта на спорта #BeActiveNight. Районът към НДК се трансформира в атрактивна зона за феновете на спортните страсти. Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов разгласи, че тазгодишната акция е най-мащабната у нас досега.

"Иска ми се да не слагаме точка на Седмица на спорта, а тя да продължи през цялата година. Спортувайте, тъй като спортът е здраве ", съобщи зам.-министър Стоян Андонов.

Нощта на спорта провокира огромен интерес със надпревари за най-бързо нанагорнище на вътрешното пространство на Националния замък на културата, фасадно нанагорнище на постройката и спортно насочване. Над 30 спорта показаха на сцена своите демонстрации за феновете на #BeActiveNight, а за феновете на високия адреналин бяха готови голям брой атракции, измежду които хвърчене с балон.

Сред формалните посетители на закриването на Европейската седмица на спорта бяха евродепутатът от Политическа партия ГЕРБ Андрей Ковачев, заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов, Йорданка Фандъкова и Анатоли Илиев - учредителен секретар на Фондация "София - Европейска столица на спорта ", както и едни от най-обичаните български спортисти - плувецът Петър Стойчев, гимнастичката Ренета Камберова и джудистът Ивайло Иванов. Посланиците на Европейската седмица на спорта Йордан Йовчев и Денислав Коджабашев споделиха своите усещания от събитията проведени от ММС в София.

"Европейската седмица на спорта се трансформира в един празник, тъй като дружно накарахме повече хора да спортуват и да бъдат дейни ", съобщи Йордан Йовчев. Денислав Коджабашев изрази насладата си от това, че доста деца са се докоснали за първи път до спорта с помощта на самодейността.

Лица на акцията през 2019 година бяха още грациите от националния отбор по художествена гимнастика Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, както и самостоятелните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, международната и европейската ни шампионка по битка Тайбе Юсеин, боксьорите Даниел и Боян Асенови, олимпийската и международна шампионка за младежи в тройния скок Александра Начева, младата българска звезда в алпийските ски Алберт Попов.

#BeActive 2019 беше част от самодейност на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по стратегия "Еразъм + " на Европейския съюз. През тази година мотото на Европейската седмица на спорта беше "Бъди деен, открий своя спорт, избери своя състезателен клуб! ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР