Европейската прокуратурата ще бъде силна и независима служба. Бихме искали

...
Европейската прокуратурата ще бъде силна и независима служба. Бихме искали
Коментари Харесай

Европрокуратурата ще бъде силна и независима, увери Вера Йоурова

" Европейската прокуратурата ще бъде мощна и самостоятелна работа . Бихме желали да стартира да работи в края на 2020 година Ще се опитам да убедя Швеция, Малта, Полша и Унгария, да последват вдъхновението, пристигнало от Амстердам ", съобщи еврокомисарят по правораздаването Вера Йоурова в София на неофициалния съвет по правораздаване и вътрешни работи в частта му " Правосъдие ".

Тя заяви, че като част от битката против езика на омразата и незаконното наличие четирите огромни обществени платформи са премахнали над 75% от наличието , което считат на нелегално. Според нея това държание би трябвало да бъде последвано избор повече обществени платформи.

" Днес министрите не предложиха законодателни промени в тази тенденция, което значи, че продължаваме с кодекса на държание. ", съобщи още тя.

Йоурова показа, че през март ще бъде показано предлагането за събиране на електронни доказателства от цифровата сфера .

" Бюджетът ще се посочи през идните седмици, тъй като зависи от броя на страните, които ще вземат участие. Измамите с Данък добавена стойност са към €50 милиарда годишно, и в случай че тя проработи бързо, ще има възобновяване до 2023 година ", съобщи правосъдният еврокомисар във връзка бюджета на Европейската прокуратура.

Няма да има повтаряне сред обособените организациите в Европейски Съюз и Европейската прокуратура , ще се построяват връзки сред тях.

 Създават Европейска прокуратура
Създават Европейска прокуратура

Общ юридически инструмент стопира противозаконни активи да влизат в законната стопанска система

Институционализирането на службата на Европейския прокурор, " механизмът Брюксел IIа ", както и тематики, свързани с изкуствения разсъдък са обсъждани на неофициалния съвет по правораздаване и вътрешни работи в частта му " Правосъдие ". Това стана ясно от думите на министърът на правораздаването Цецка Цачева.

Припомняме, " механизмът Брюксел IIа ", признат от всички членки на Европейски Съюз без Дания, визира брачните каузи, отвличането на деца, родителските права.

Конкретно е обсъждано взаимоотношението сред Европейската прокуратура и Олаф, Интерпол и Евроюст . Коментирана е опцията за взаимоотношение сред страните от европейската работа на прокурора и останалите страни.

Цачева заяви, че новото държавно управление на Холандия разисква опцията да се причисли към службата на Европейския прокурор .

Тя съобщи, че през март ще има конференция, на която ще се даде отговор на въпросите по отношение на Службата, които се слагат. До тогава ще се изработят разпоредбите и делегираните актове.

 Създават обща Европейска прокуратура
Създават обща Европейска прокуратура

Ще се бори с финансовите закононарушения, корупцията, измамите с евросредства и Данък добавена стойност -престъпленията

Втората обсъждана тематика е във връзка с правилник " Брюксел IIа ", за връщане на деца, отвлечени от родителите си . Темата е приоритет за нашето председателство .

По време на срещата е коментирана и тематиката, обвързвана с роботиката и изкуствения разсъдък, като се стартира от етичните правила и правила .

" Обединихме се към това роботите да бъдат в услуга на хората, а не противоположното ", добави Цачева.

От думите на Цачева стана ясно, че Истанбулската спогодба не е била напълно съществена тематика, само че в диалозите, е станало ясно, че сътрудниците са наясно за дебата в обществото .

" Не е отдръпнат законопроектът, належащо е още време за разискване ", безапелационна беше тя.

В понеделник в Брюксел ще се организира конференция, в която още веднъж ще се дебатира отбраната на жертвите от принуждение, включително и дамите .

 И арменският поп бил приел Истанбулската спогодба
И арменският поп бил приел Истанбулската спогодба

Това беше просто един избор, съобщи Борисов за вота на съмнение към третия си кабинет

По мотив Истанбулската спогодба комисар Йоурова, съобщи, че чака страните членки да положат старания, с цел да се борят против насилието над дами.

Конвенцията има капацитета да се бори против насилствени бракове, осакатяване на гениталии и други способи на принуждение. Виждаме сходни проблеми и в други страни, съобщи още Йоурова.

 Български учени се възпротивиха на ратификацията на Истанбулската спогодба
Български учени се възпротивиха на ратификацията на Истанбулската спогодба

Деветима учени са против ратификацията на Конвенцията

" В обичайно семейство не е обикновено мъжете да бият дамите и децата . Това е моето обръщение. Все още мисля, че Истанбулската спогодба има късмет в тази красива страна ", сподели Йоурова.

" Няма съответен проект за предлагането Европейската прокуратура да се бори с тероризма, само че предстоят полемики. За други от финансови закононарушения разполагаме с Евроюст. ", съобщи Йоурова във връзка разширение на обсега на Службата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР