Европейската прокуратура може да предприеме проверка за начина на изразходване

...
Европейската прокуратура може да предприеме проверка за начина на изразходване
Коментари Харесай

Харченето на евро средствата за пандемията - първата проверка на европейската прокуратура?

Европейската прокуратура може да предприеме инспекция за метода на консумиране на средствата, отпуснати от Европейски Съюз за превъзмогване на икономическите вреди от пандемията от Covid-19. Това заяви немското председателство на Съвета на Европейски Съюз след днешното съвещание на европейските министри на правораздаването, представено от Българска телеграфна агенция. 

" До началото на същинската работа на прокуратурата на Европейски Съюз остава да се одобряват промени в националното законодателство на 22-те страни, които вземат участие в новата конструкция ", посочи еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс.

Той заяви, че е изпратил писма до столиците за ускорение на този развой. Рейндерс изрази вяра прокуратурата на Европейски Съюз да стартира работа допустимо най-скоро, без да се обвързва с упованието, че това ще се случи до края на годината. 

По неговите думи Европейски Съюз е нараснал сензитивно бюджета на прокуратурата до 37 милиона евро. Предстои в Люксембург да бъде построена нова постройка за институцията и да бъдат назначени над 100 чиновници. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР