Европейската перспектива за страните от Западните Балкани е двигател за

...
Европейската перспектива за страните от Западните Балкани е двигател за
Коментари Харесай

Борисов: ЕС има стратегически интерес от интеграцията на региона

" Европейската вероятност за страните от Западните Балкани е мотор за промени и съдействие. Европейски Съюз има стратегически интерес от интеграцията на района ". Това съобщи Бойко Борисов в Женева по време на работната вечеря с участниците в лидерската среща, отдадена на стратегическия разговор за Западните Балкани, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

„ Необходимо е да развиваме съвременна инфраструктура, цифрова съгласуваност и контактите сред хората. Инвестициите в човешкия капитал и младежите също са от извънредно значение за бъдещето “, съобщи министър-председателят Борисов. Премиерът подчертава върху разширението на транс-европейската транспортна мрежа към района и цялостното създаване на Коридор No 8, който ще свърже Черно с Адриатическо море и по този начин ще се отключи евентуалният пазар от 18 милиона консуматори в Западните Балкани.

„ Когато приказваме за железопътни линии, автомагистрали и пристанища, би трябвало да приказваме и за цифровата инфраструктура, която ще форсира икономическия напредък и ще усъвършенства живота на хората “, означи още министър председателят Борисов. Той посочи поддръжката на България за Дигиталната стратегия за Западните Балкани, по линия на която се отделят 30 милиона евро за построяването на инфраструктура на широколентов достъп в района. За 2019 година страната ни е отделила за района 3.41 милиона лв. като част от формалната помощ за развиване, а български оператори дават роуминг пакети за страните от Западните Балкани на единична цена до пет пъти по-ниска от тази, избрана в Дигиталната стратегия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР