Европейската перспектива на страните от Западните Балкани ще остане водещ

...
Европейската перспектива на страните от Западните Балкани ще остане водещ
Коментари Харесай

Караянчева: Европейската перспектива на Западните Балкани остава приоритет за външната политика на България

Европейската вероятност на страните от Западните Балкани ще остане водещ приоритет за външната политика на България. Това акцентира пред сътрудника си Иван Брайович ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е на публично посещаване в Черна гора. 

Караянчева приветства напредъка на Черна гора по пътя ѝ към участието в Европейския съюз. В Подгорица тя означи, че 2025 година е амбициозна, само че изпълнима за присъединение на Черна гора към Европейски Съюз:

" И аз приветствам Черна гора, че е отличник в района по реализиране на тази цел. България поддържа правилото на приемане на страните в Европейски Съюз по техния самостоятелен принос, а не по пакетния принос ".

Председателят на българския парламент препотвърди уговорката на страната ни към реализацията на плановете за свързване на транспортните коридори от Турция и Гърция:

" Ние поддържаме строителството на Адриатико-йонийската автомагистрала, тъй като тя ще бъде част от Турция, Гърция, България, Западни Балкани, европейските страни ".

Цвета Караянчева се срещна с премиера на Черна гора Душко Маркович. Пред него тя посочи концепцията на премиера Бойко Борисов за взаимно потребление на изграждащия се подводен електропровод, свързващ Черна гора и Италия:

" Имаме очакване за тази смесена компания, която ще осъществя доставката на българска електрическа енергия по вашия кабел ".

От своя страна черногорският министър-председател съобщи, че българският министър председател Бойко Борисов е бил личността, която е съумяла да  сплоти разединена Европа с тематиката за евроинтеграцията на Западните Балкани.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР