Европейската перспектива на Черна гора и активният парламентарен диалог бяха

...
Европейската перспектива на Черна гора и активният парламентарен диалог бяха
Коментари Харесай

Караянчева и Маркович обсъдиха европейската перспектива на Черна гора

Европейската вероятност на Черна гора и интензивният парламентарен разговор бяха главните тематики , които разискаха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и министър-председателят на Черна гора Душко Маркович.

Председателят на Народното събрание изрази удовлетворение от дейното и динамично парламентарно съдействие. Цвета Караянчева означи обичайно положителните връзки сред двете страни и все по-задълбочаващото се партньорство в редица сфери, оповестиха от Народно събрание.
 Цвета Караянчева Душко Маркович пресцентър, Парламент
Отдаваме огромно значение на добросъседските връзки и двустранното съдействие , подчертаха на срещата Цвета Караянчева и Душко Маркович. Двамата оцениха високо динамичността в връзките сред България и Черна гора.

България ще продължи да поддържа Черна гора по пътя й към участие в Европейски Съюз , съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Като страна-член на Съюза знаем какъв брой е значимо законодателството да дава отговор на европейските условия, по тази причина, както и до момента, ще продължим да оказваме поддръжка в това отношение, добави тя. Цвета Караянчева увери госта, че Народното събрание е готово и на драго сърце ще даде експертна помощ.

Ние желаеме по-бърза интеграция на страните от Западните Балкани в Европейски Съюз, акцентира Цвета Караянчева. Тя посочи, че България обръща внимание на тази тематика по време на всички публични междупарламентарни срещи и конгреси. Позицията ни е, че за напредъка на всяка страна би трябвало да се съди по самостоятелното осъществяване на откритите критерии, а не страните от Западните Балкани, кандидатстващи за участие, да се преглеждат в пакет, уточни ръководителят на Народното събрание. За нас Черна гора е с максимален прогрес в процеса на европейска интеграция и служи като образец за района, добави Цвета Караянчева.

Министър-председателят на Черна гора Душко Маркович благодари за поредната и уверена поддръжка на България по пътя на страната му към участие в Европейския съюз. Черна гора прави решителни стъпки за европейска интеграция. Можем да се похвалим с прогрес, само че той е реализиран и с помощта на нашите другари като България, на която разчитаме, че ще продължи да ни поддържа, добави черногорският министър председател.

Душко Маркович акцентира основната роля на контактите сред парламентите на България и Черна гора. Всичко, което изпълнителните управляващи реализиран, би трябвало да стъпи на законова основа и парламентите са тези, които подпечатват всички реализирани триумфи, добави той.
 Цвета Караянчева Душко Маркович пресцентър, Парламент
На срещата Цвета Караянчева и Душко Маркович дадоха висока оценка за ролята на групите за другарство в двете законодателни институции за задълбочаване и развиване на отличните двустранни връзки. Като водещи сфери на съдействие, в които би могло да се надгради отличната до този миг взаимна активност, ръководителят на Народното събрание и черногорският министър председател показаха енергетиката, туризма и селското стопанство.

Душко Маркович напомни, че има конвенция в региона на опазването на здравето и културата. Той изрази желанието на страната му да бъде подписана и конвенция в региона на образованието, тъй като доста младежи от Черна гора желаят да се образоват в България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР