Европейската нощ на учените е ежегодно събитие, осъществявано с помощта

...
Европейската нощ на учените е ежегодно събитие, осъществявано с помощта
Коментари Харесай

Бургас се включва в европейската нощ на учените

Европейската нощ на учените е годишно събитие, реализирано благодарение на стратегия Хоризонт 2020. Основна му цел е да ускори публичната информираност и интереса към науката и нововъведенията, да открои мястото и въздействието на науката в публичния живот и да притегли млади гении към науката и кариерата на учения, оповестяват от общината.

През 2020 година Европейската нощ на учените се организира на 27 ноември - два месеца по-късно от нормалната дата в края на септември. Поради епидемиологичната конюнктура, в страната събитията ще бъдат най-вече онлайн и ще се излъчват свободно на 27 ноември от 14.00 ч. тук:

Организаторите в Бургас от Университет " Проф. доктор Асен Златаров " са избрали два акцента в програмата - екология и осведомителни технологии. В първата част ще бъде показано събитието " Какво е да си еколог? " и за какво това просветително и научно направление продължава да е толкоз настоящо. Във втората част ще бъдат показани и наградени най-атрактивните разработки от виртуалното съревнование " Моят чатбот ".

В рамките на програмата ще се направи и малко резюме на всички събития, които предхождаха Европейската нощ на учените в Бургас - конгрес " Информационните и изобретателни технологии в помощ на туристическия бранш във време на КОВИД-19 ", " Ден на младия академик в БТУ ", " Роботилница " и дейностите от план УНИТе.

Бургаският механически университет " Проф. доктор Асен Златаров " е член на консорциума от университети и проучвателен институти, обединени в общ план К-ТРИО 4. Традиционно той е в основата на организацията на Европейската нощ на учените в 6 български града - Бургас, Варна, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. Проектът дава на българските жители опция за присъединяване в разнообразни начинания, като ги прави съпричастни към новаторски научни достижения и креативен гении на учените.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР