Европейската независима организация Euro NCAP избра най-безопасните автомобили въз основа

...
Европейската независима организация Euro NCAP избра най-безопасните автомобили въз основа
Коментари Харесай

Най-безопасните автомобили за 2018 година

Европейската самостоятелна организация Euro NCAP избра най-безопасните коли въз основа на краш тестванията, извършени през 2018 година. Най-добрите модели за този интервал бяха групирани в четири съществени категории.

В категорията " Голям фамилен автомобил " печели новото потомство на седана Lexus ES. Експертите тестваха модела в края на октомври. Седанът получи 91% за степента на отбрана на водача и пасажера до него, 87% за децата, 90% за пешеходците и спомагателните системи са спечелили 77%.



Краш тестванията демонстрират огромна възможност от съществени пострадвания в региона на кръста на пасажерите откъм гърба при положение на преден удар по цялата ширина. Електронните системи, в това число автоматизираната функционалност за спешно прекъсване, като цяло се показват добре. В същото време се отбелязва, че асистентът за следване на трафика не е в положение да помогне на лидера в сложни обстановки. Освен това този модел бе разгласен за победител в категорията " Хибриди и електрически коли ".



Хечбекът Mercedes-Benz A-класа се трансформира в най-безопасния автомобил в сегмента на дребните фамилни коли. Новият модел съвсем без никакви недоволства мина всички типове конфликти, в това число реплика на непряк удар със дирек. Независимо от това, специалистите означават " ниската " успеваемост на системата поддържане на автомобила в лентата на придвижване заради минусите на работата на функционалността за наблюдаване на слепите зони. Безопасността на водача и възрастните пасажери на Mercedes-Benz A-класа се прави оценка на 96%, на децата 91%, на пешеходците и велосипедистите на 92% и на електронните системи на 75%.



Експертите на Euro NCAP дефинира Hyundai Nexo като най-безопасния огромен кросоувър. Според резултатите от краш тестванията специалистите означават ниската защитеност на краката на лидера по време на преден конфликт с деформируема бариера, както и риск от съществени контузии при удар откъм гърба. Кросоувърът Hyundai Nexo получи 94% за отбрана от водача и възрастните, 87% за децата, 67% за пешеходците и велосипедистите, а успеваемостта на електронните помощници се прави оценка на 80%.

" През 2018 година Euro NCAP за първи път тества функционалност за самостоятелно ръководство. Нашите проби помогнаха да бъдат открити редица проблеми, пред които са изправени автомобилистите. Да, тези системи са безвредни и комфортни, само че към момента са надалеч от цялостна автоматизация. Ние ще следим от близко развиването на тези технологии в бъдеще ", съобщи генералният секретар на Euro NCAP Михил ван Ратинген.

От януари 2016 година влезе в действие обновена версия на методиката за проби на Euro NCAP. В допълнение към общоприетите удари върху деформируеми трудности, към този момент са включени изпитвания на система за отбягване на конфликти с пешеходци. Автомобилът форсира до 40 км/ч, след което би трябвало да открие манекен на пътя и да понижи до най-малко скоростта пред него или изцяло да спре.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР