Европейската народна партия избра бившия президент на Европейския съвет Доналд

...
Европейската народна партия избра бившия президент на Европейския съвет Доналд
Коментари Харесай

Доналд Туск e новият президент на Европейската народна партия

Европейската национална партия избра някогашния президент на Европейския съвет Доналд Туск за собствен водач на мястото на французина Жозеф Дол, заяви politico.eu.
Туск е определен с 491 гласа „ за “ и 37 „ срещу “ на конгреса на партията в хърватската столица Загреб. Той стана първият източноевропеец отпред на най-голямата политическа мощ в Европейския съюз.

Полякът беше единственият претендент за поста ръководител на ЕНП. 62-годишният Туск е някогашен член на полското придвижване „ Солидарност “.

Той бе министър-председател на Полша от 2007 до 2014 година На 30 август 2014 година е определен за президент на Европейския съвет. От 1 декември същата година встъпва в служба. На този пост е в продължение на два мандата. Пред да бъде определен той насочи остри рецензии против автократите и популистите.

" В никакъв случай не можем да изоставим сферата на сигурността и на реда на популистки политици, на манипулатори и на автократи, които карат хората да имат вяра, че свободата не е съвместима със сигурността ", съобщи Туск, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР