Европейската народна партия (ЕНП) замрази членството на унгарската ФИДЕС -

...
Европейската народна партия (ЕНП) замрази членството на унгарската ФИДЕС -
Коментари Харесай

ЕНП замрази членството на партията на Виктор Орбан

Европейската национална партия (ЕНП) замрази участието на унгарската ФИДЕС - партията на премиера Виктор Орбан.
Говорител на ЕНП сподели, че 190 членове на партията са дали своят вот в поддръжка на отстраняването, като единствено три са срещу, след известия за дълги и постоянно разгорещени полемики с Орбан на среща в Брюксел, съобщи AFP.
ФИДЕС беше изправена пред изхвърляне от ЕНП, откакто Орбан започва акция против ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и унгарския милиардер Джордж Сорос, с обвиняване, че двамата заплашват националната сигурност на Унгария – тъй като Европейски Съюз възнамерява да забрани на държавите-членки да пазят границите си като вкара наложителни квоти за бежанци и либерализира имигрантските закони и правила. Европейска комисия публично отхвърли и отвърна с остри изказвания в медиите, определяйки акцията за основана на подправена вест.
По-рано Гергей Гуяш, началник на кабинета на Орбан разгласи, че в случай че има заледяване на участието, те ще изоставен европейската десница, тъй като става въпрос както за достолепието на ФИДЕС, по този начин и на Унгария.
Председателят на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер дефинира на брифинг довечера в Брюксел дебатите като открити и откровени, само че и сложни. Той разясни, че от на следващия ден ФИДЕС няма да има право да гласоподава на нито едно партийно заседание, да предлага претенденти за постове и въобще да взе участие в живота на партията, съобщи БНР.
ЕНП основава „ Съвет на мъдреците “ с ръководител Харман ван Ромпой (бивш председателна Европейския съвет) и членове Ханс-Герт Пьотеринг – ексшеф на Европарламента и Волфганг Шусел – някогашен канцлер на Австрия, който ще следи дали ФИДЕС съблюдава главните полезности на партията, дали зачита върховенството на закона, както и човешките права, включително и на малцинствата.
Този комитет ще показа отчета си в „ съответно време “, както е дефинирано в решението на ЕНП.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР