Европейската народна партия (ЕНП) ще реши в края на януари

...
Европейската народна партия (ЕНП) ще реши в края на януари
Коментари Харесай

ЕНП решава през януари дали да изключи партията на Орбан

Европейската национална партия (ЕНП) ще реши в края на януари подари да остави в редовете си ФИДЕС, партията на унгарския министър председател Виктор Орбан, съобщи новоизбрания президент на ЕНП Доналд Туск.


Консервативната политическа мощ, която организира двудневен конгрес в Загреб, през март замрази участието на Фидес поради ориентираната против Брюксел и против миграцията държавна акция с постери.

Кампанията упрекна напускащия началник на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и американския милиардер Джордж Сорос в скрит план за заливане на Европа с мигранти. В един миг акцията беше прекъсната и Орбан се извини на сътрудниците от ЕНП за засегнатост, макар че управлението на паневропейската партия предизвести, че това не е задоволително.

Подготвя се вътрешен отчет на ЕНП по въпроса и се чака да бъде приключен през декември, съобщи Туск пред кореспонденти.

" Тогава ще стартира доста интензивни съвещания ", сподели някогашният ръководител на Европейския съвет.
 Съдбовен ден за Виктор Орбан: ЕНП замрази участието на партията му „ Фидес “ Съдбовен ден за Виктор Орбан: ЕНП замрази участието на партията му „ Фидес “
Европейската национална партия замрази участието на унгарската „ Фидес “. Решението беше признато със 190 гласа "за " против 3 "против ". След него унгарският...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР