Европейската народна партия (ЕНП) избра Урсула фон дер Лайен за

...
Европейската народна партия (ЕНП) избра Урсула фон дер Лайен за
Коментари Харесай

С 400 гласа ЕНП подкрепи Фон дер Лайен за втори мандат

Европейската национална партия (ЕНП) избра Урсула фон дер Лайен за собствен претендент за ръководител на Европейската комисия. Представителите на ЕНП на конгреса в Букурещ утвърдиха кандидатурата с 400 гласа „ за ” и 89 „ срещу ”, предадоха интернационалните организации.


Това стана във втория ден от конгреса на партията в Букурещ. С оповестението на резултатите и химна на Европа - " Одата на насладата ", формалната част от програмата на събитието завърши.
В словото си пред форума Фон дер Лайен уточни войната в Украйна, рецесията в Газа, която дестабилизира Близкия изток, и усилването на въздействието на Китай като основни провокации пред 27-членния блок с население от към 450 милиона души.


По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Брисов заявява цялостна поддръжка за Урсула фон дер Лайен за втори мандат като началник на Европейската комисия.
„ Сега е моментът, в този момент ни би трябвало мощен ръководител на Европейска комисия, мощен ръководител на Екологичен потенциал, през днешния ден би трябвало да гласуваме за Фон дер Лайен. Урсула, нашата делегация на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще даде всичките си гласове за теб ", сподели Борисов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР