Европейската народна партия (ЕНП) и Европейските консерватори и реформисти (ЕКР)

...
Европейската народна партия (ЕНП) и Европейските консерватори и реформисти (ЕКР)
Коментари Харесай

Лидерът на консерваторите, Бареков и Сидеров се срещнаха с премиера Борисов

Европейската национална партия (ЕНП) и Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) могат да ръководят идващия Европейски парламент, в случай че реализиран положителни резултати, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос на Николай Бареков дали вижда път сред ЕКР и ЕНП.

Това се случи по време на изключителна среща през днешния ден сутринта с премиера, на която участваха президентът на Алианса на консерваторите и реформиститре в Европа (АКРЕ) Ян Захрадил, водачът на „ Презареди България “ и евродепутат Николай Бареков и водачът на „ Атака “ Волен Сидеров.

На идните избори би трябвало да се работи интензивно, с цел да се завоюват оптимално висок брой евродепутатски места. Има голям брой пунктове, по които можем да работим с консерваторите, удостовери Борисов.

Евродепутатът Николай Бареков пък изрази мнение, че ЕНП има доста повече допирни точки с консерваторите, в сравнение с със социалистите и либералите. Ян Захрадил поздрави премиера за бързото откриване на убийството в Русе. В Малта и Словакия към момента няма резултати в следствията на убийствата на публицисти, а България се оправи за три дни, което е заслуга на българските служби за сигурност и проверяващите.

Борисов дефинира прибързаните рецензии в западните медии и оценките на сътрудниците му от ЕНП и Вебер като подправена вест. Нормално е било да се осъди жестокото ликвидиране, само че въпреки всичко и да се даде време на службите да си свършат работата. Той разкритикува и реакцията на българските демократични медии.

Чешкият евродепутат похвали България за сполучливата отбрана на външните граници на Европа. „ България е подценена в ролята си на бранител на Европа. Юнкер усили бюджета на Фронтекс, а парите трябваше да отидат за България “, изрече мнение Захрадил. Борисов съобщи, че България е пример за справяне с миграционната рецесия. Това е било и в основата на обединението с патриотите. „ Първо сме българи и чехи, а след това европейци, членове на НАТО и други. В България предприехме извънредно работещи ограничения. Първо, инвестирахме в защитни уреди и нашата ограда е по-дълга от тази на Орбан. След това засилихме контрола в Черно море. Трето, съглашението с Турция работи доста добре, което приказва за нашата мощна политическа воля. Затова и не подписах с Меркел съглашението за връщане на мигранти”, акцентира Борисов.

Захрадил, Бареков, Сидеров и Борисов разискаха и финансово-икономическите параметри в България с оглед кандидатстването на България за Еврозоната. Страната ни е с нисък-външен дълг, непрекъснат растеж на стопанската система за последните години, без инфлация и с бюджетен остатък, което министър-председателят дефинира като консервативни ограничения. В рамките на срещата евродепутатът Николай Бареков срещна премиера с интернационалните си задължения в качеството си на европейски народен представител.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР