Европейската народна партия (ЕНП) и баварската консервативна партия ХСС се

...
Европейската народна партия (ЕНП) и баварската консервативна партия ХСС се
Коментари Харесай

ХСС се дистанцира от Виктор Орбан

Европейската национална партия (ЕНП) и баварската консервативна партия ХСС се разграничиха от унгарския министър председател Виктор Орбан. Манфред Вебер, заместник-председател на ХСС и водещ претендент на ЕНП на европейските избори, съобщи за в. " Зюддойче Цайтунг ", че част от неотдавнашната тирада на Орбан за ситуацията на нацията и акцията против ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер са провокирали в ЕНП „ огромно недоумение и неспокойствие “, предадоха международните организации, представени от БГНЕС.
Той намира „ някои формулировки за неприемливи “. Според Вебер не може да принадлежиш на ЕНП и да водиш акция против настоящия ръководител на Европейска комисия, който е от ЕНП. Орбан „ би трябвало да признае, че сега се отдалечава от ден на ден от ЕНП “, споделя Вебер за в „ Зюддойче Цайтунг “.
Баварският министър-председател Маркус Зьодер се изрече по същия метод. Той декларира за в. „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг “, че определения от Орбан път, за жалост, „ е в неверна посока “. Изявленията на Вебер и Зьодер демонстрират смяна на курса на ХСС. Досега баварската консервативна партия по-скоро поддържаше Орбан и го канеше на свои съвещания. Канцлерът Ангела Меркел има дистанцирано отношение към Орбан. Тя го подлага на критика косвено като съобщи, че Жан-Клод Юнкер има нейната цялостна поддръжка.
Според списание „ Шпигел “ изказванията на Манфред Вебер и Маркус Зьодер звучат като последно предизвестие към Орбан и като ултиматум към Унгария.
Според в. „ Ди Цайт “ Виктор Орбан би желал да бъде изпъден от ЕНП. Неотдавнашната му провокация не може да бъде обяснена по различен метод. Унгарското държавно управление започва плакатна акция, в която ръководителят на Комисията Жан-Клод Юнкер е изобразен като съизвършител на американския милиардер Джордж Сорос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР