Европейската космическа агенция започва процедура за набиране на проектни предложения

...
Европейската космическа агенция започва процедура за набиране на проектни предложения
Коментари Харесай

Българската индустрия проучва възможностите за навлизане на космическия пазар

Европейската галактическа организация стартира процедура за набиране на планови оферти за правене на изследване за капацитета на българската промишленост в галактическия бранш и софтуерната му подготвеност за съдействие. През последните години Европейската галактическа организация, със своята ракета-носител Ариана 5, се утвърди като водач в извеждането на търговски спътници и се трансформира в главен съперник на НАСА. Наред с тези задания, организацията извършва и доста научни задачи за проучването на Земята и планетите от слънчевата система.

Според специалисти нововъзникващият галактически пазар би могъл да доближи 1 трилион $ годишно до 40-те години на века. В момента европейски, азиатски и американски компании да разчертаят границите в един интензивно разрастващ се сегмент, който дава обещание контракти за всичко - от изследвания до рандеман на потребни изкопаеми и галактически запаси.

Инициативата за процедурата е на Министерство на стопанската система. Проучването включва обзор и оценка на опциите и капацитета на България в галактическия бранш, правене на цялостен лист на предприятията с капацитет за нахлуване в галактическия пазар и оценка на дълготрайния капацитет на всяко дружество / технология. Очакват се и предложения(обосновани) области към които да се насочат напъните за развиване, както и рекомендации за развиването на галактическата политика в България.

За да се включи в процедурата, би трябвало да бъде катрографиран индустриалният бранш в странта с капацитет в галактическия бранш, както и да се направи изследване на всички промишлености и университетски среди, които биха могли да работят с Европейската галактическа организация / да се възползват от работата в космоса.

Икономическата цел е идентифициране на основните области с максимален капацитет за възвръщаемост на вложенията / дълготрайна резистентност.

Разработването на обосновани рекомендации и разновидности допринасящи към развиването на българската галактическа политика (включително разглеждане на стратегиите на ЕКА, стратегии на трети страни, финансирани от Европейски Съюз, комерсиално и национално финансиране) би трябвало да е в период от 6 месеца, а плановата стойност е 75 000 евро. Проектните оферти се чакат до 19 юли 2019 година, а началото на осъществяване на плана: септември / октомври 2019 година

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР