Европейската космическа агенция съобщи, че голям астероид може да удари

...
Европейската космическа агенция съобщи, че голям астероид може да удари
Коментари Харесай

Астероид колкото осеметажна сграда може да удари Земята след около половин век

Европейската галактическа организация заяви, че огромен метеорит може да удари Земята след 65 години, съобщи БГНЕС.
Очаква се метеоритът да премине извънредно покрай Земята през 2084 година, само че има възможност гравитационната интервенция от други планети да го изпрати непосредствено в нашата атмосфера.
Европейската галактическа организация (ESA) добави новия метеорит към по този начин наречения лист на рисковите небесни тела, заявявайки, че той може да удари Земята в идващите 65 години, заяви The Daily Mail. Списъкът с рискови небесни тела включва всеки галактически обект, който има по-голяма от нула възможност да удари Земята, а въпросният метеорит - 2019 SU3 - е четвъртият по величина обект в листата с почти 46 фута в диаметър (приблизително 23 метра) - по-малък от астероида, който удари съветския Челябинск през 2013 година.
Според ESA метеоритът има късмет 1 на 152 да се сблъска с нашата планета, което астрономите предвиждат, че може да се случи по време на или към септември 2084 година. Експертите обаче споделят, че размерът му не е задоволително огромен, с цел да сътвори огромна злополука, тъй че евентуално няма потребност да приготвяме нуклеарните си оръжия.
ESA предвижда, че метеоритът ще премине около нашата планета на разстояние от към 73,435 благи, наоколо до орбитата на Луната (239 000 мили). Следователно, даже и най-малкото гравитационно въздействие от други планети може да го изпрати право в земната атмосфера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР