Европейската космическа агенция съобщава, че голям астероид може да удари

...
Европейската космическа агенция съобщава, че голям астероид може да удари
Коментари Харесай

Астероид може да удари Земята през 2084 г.

Европейската галактическа организация оповестява, че огромен метеорит може да удари Земята след 65 години.

Очаква се той да премине извънредно покрай Земята през 2084 година Има възможност обаче гравитационната интервенция от други планети да го изпрати в нашата атмосфера.

Европейската галактическа организация (ESA) добави нов метеорит към по този начин наречения лист на рисковите небесни тела, заявявайки, че той може да удари Земята в идващите 65 години, оповестява "Дейли Мейл ".

Списъкът с рискови небесни тела включва всеки галактически обект, който има по-голяма от нула възможност да удари Земята, а въпросният метеорит - 2019SU3, е четвъртият по величина обект в листата с почти 46 фута в диаметър - по-малък от астероида, който удари съветския Челябинск през 2013 година

Според ESA метеоритът има късмет 1 на 152 да се сблъска с нашата планета, което астрономите предвиждат, че може да се случи през септември 2084 година Експертите обаче споделят, че размерът му не е задоволително огромен, с цел да сътвори огромна злополука.

ESA предвижда още, че метеоритът ще премине около нашата планета на разстояние от към 73,435 благи наоколо до орбитата на Луната. Следователно, даже и най-малкото гравитационно въздействие от други планети, може да го изпрати право в земната атмосфера.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР