Европейската космическа агенция /ЕКА/ прекратява обслужването на станцията TGO в

...
Европейската космическа агенция /ЕКА/ прекратява обслужването на станцията TGO в
Коментари Харесай

Европейската космическа агенция прекратява обслужването на няколко свои научни мисии

Европейската галактическа организация /ЕКА/ приключва обслужването на станцията TGO в орбита към Марс и на няколко други нейни задачи поради ковид, съобщи ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Мярката се е наложило поради съкращаването на броя на операторите в Центъра за ръководство на интервенциите в немския град Дармщат, откакто един от сътрудниците е дал позитивен тест за болестта COVID-19

Сред прекратените стратегии попада пуснатият през 2016 година орбитален модул ТGO /Trace Gas Orbiter/ от задачата " ЕкзоМарс ".

Новите корекции постановат краткотрайното прекратяване на четири научни задачи в Слънчевата система. Сред тях попада и " Клъстер " при който 4 спътника събират данни за промени в магнитосферата на Марс.

На Червената планета са замразени упомената стратегия TGO и тази на автоматизираната орбитална станция " Марс експрес ". Преустановени са интервенциите и на изстреляната през февруари сонда " Солар орбитър ", наблюдаваща слънчевата интензивност. Апаратите са със постоянни орбити и изключването на научната инсталация и прекосяването им в безвреден режим няма да се отрази на осъществяването на дилемите им, твърдят от ЕКА. В Центъра за ръководство на полетите в Дармщат се наблюдават общо 21 галактически апарата, напомня организацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР