Европейската конферация CEV утвърди формата на Европейската лига за мъже

...
Европейската конферация CEV утвърди формата на Европейската лига за мъже
Коментари Харесай

Утвърдиха формата на Европейската златна лига за 2022 година

Европейската конферация CEV утвърди формата на Европейската лига за мъже и дами за 2022 година. Част от представителите на континенталните федерации дойдоха в Люксембург, а други се включиха онлайн поради разнообразни рестрикции в страните си.

" С всяка година ние се стараем да развиваме Европейската лига макар тежките времена, в които живеем - сподели Александър Боричич, президент на CEV. - Най-хубавото е да има аудитория, където е допустимо. Призовавам националните федерации да споделят отзиви и възгледи по какъв начин можем да се развиваме. "

Златната европейска лига още веднъж ще е от по 12 тима при мъжете и дамите. Всеки от спечелилите ще получи по 125 000 евро от наградния фонд. Отборите ще бъдат разграничени на три групи по четири, като мачовете ще започват на 25 май. Финалният шампионат при мъжете ще е в Хърватия, а при дамите - в Украйна.

Шампионите, дружно със златните медалисти от изданието през 2021-а, ще добият право на присъединяване в Чалъндж шампионата (FIVB Volleyball Challenger Cup) през лятото от 2022 година В него участниците ще се борят за една квота за присъединение към Волейболната лига на нациите през 2023 г

В Сребърната европейска лига ще вземат участие седем мъжки тима, а финалите ще одобри Унгария. При дамите отборите са пет.

Шампионите за 2021 година са България и Турция при дами и мъже в Златната европейска лига. Босна и Херцеговина и Дания победиха в Сребърната европейска лига - при дами и мъже и в този момент ще вземат участие в Златната.
 Марица загуби първи гейм за сезона, само че това беше единствената изненада в дербито с Казанлък Волей
Марица загуби първи гейм за сезона, само че това беше единствената изненада в дербито с Казанлък Волей

Селекцията на Борислав Крачанов завоюва с 3:1
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР