Европейската конфедерация по волейбол (ЦЕВ) обяви, че променя формата на

...
Европейската конфедерация по волейбол (ЦЕВ) обяви, че променя формата на
Коментари Харесай

Революционни промени в Шампионската лига още от следващия сезон

Европейската конфедерация по волейбол (ЦЕВ) разгласи, че трансформира формата на Шампионската лига, както за мъжете, по този начин и за дамите. Реформата беше утвърдена по-рано този месец и влиза в деяние още от идващия сезон.


Ето какво ще бъде особеното:


- Само два тима ще преминат към четвърти кръг (групова фаза) посредством квалификации (първи, втори и трети кръг) за разлика от предходните сезони, когато осем тима можеха да им обезпечи място в груповата фаза при мъжете и четири тима при дамите (победителите от трети кръг). Това, което се резервира, е броят на тимовете в груповата фаза в мъжката конкуренция - 20. Те ще бъдат разграничени на пет групи от четири тима, състезаващи се всеки против всеки. 18 тима ще се класират автоматизирано, другите два - от квалификациите. Отборите, които изгубят в трите кръга, ще вземат участие в Купата на ЦЕВ.

С 20 тима, състезаващи се в груповата фаза, борбата при дамите ще изравни като равнище с тази при мъжете, защото преди включваше 16 тима.

- 18-те тима, които ще започват напряко от груповата фаза, ще бъдат избрани от новия ранкинг на Шампионската лига - съгласно представянията на тимовете в изданията през 2016, 2017 и 2018 година Това ще подсигурява, че най-хубавите тимове от националите шампионати ще вземат присъединяване в конкуренцията. Това не изключва националните първенци, защото те могат да се записват и да вземат участие в шампионата.

Най-интересната смяна може би е, че няма да има плейофи 12 и плейофи 6, както и Финална четворка. В края на груповата фаза 8 тима ще преминат към четвъртфиналите и спечелилите ще се класират за полуфиналите. Както четвъртфиналите, по този начин и полуфиналите ще се състоят от домашен мачове и мачове-реванши. Финалът ще е един - на неутрална територия.

ЦЕВ към този момент разгласи процедура за търг за продобиване на семейството на финалния мач през 2019 година, 2020 година и 2021 година Въпреки новия формат на финала, той ще се организира в два следващи дни, като денят преди мача ще бъде за реклама на събитието.

 Зенит (Казан) обърна Лубе и още веднъж завоюва Шампионската лига
Жребият за първия, втория и третия кръг ще се изтегли на 28 юни 2018 година в Люксембург, за четвърти кръг дата още не е избрана. Тегленето за четвъртфиналите ще се организира на 1 март 2019 година


 Цветан Соколов е диагонал №1 в ШЛ, Максим Михайлов е MVP

bgvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР