Европейската конфедерация по волейбол (CEV) обяви окончателните дати за квалификациите

...
Европейската конфедерация по волейбол (CEV) обяви окончателните дати за квалификациите
Коментари Харесай

Обявиха окончателните дати за евроквалификациите

Европейската конфедерация по волейбол (CEV) разгласи окончателните дати за квалификациите за европейското състезание следващата година. Отборът на България , който е воден от Силвано Пранди и Николай Желязков, е в предварителна група В, като ще мери сили с домакините Израел и Австрия. Надпреварата ще е в границите на два шампионата на израелска земя от 12 до 17 януари 2021 година, като дуелите се изместват с няколко дни (бяха планувани с начална дата 7 януари).

В група C националите на Дания се отхвърлят от присъединяване поради рестриктивните мерки поради COVID-19 и, надлежно, от домакинство на един от двата шампионата. Останалите национални федерации - на Северна Македония, Босна и Херцеговина и Турция се договориха двата шампионата да се проведат в Скопие от 11-16 януари 2021 година

Управителният съвет на CEV реши да отсрочи провеждането на останалите шампионати - от групи A, E, F и G, до 16 май 2021 година най-късно, за запазването на сигурността и благосъстоянието на всички заинтригувани страни.

До момента само Латвия си обезпечи присъединяване на Евроволей (първото - от 1995 година насам) на подготовка в Кипър.

На европейското състезание в Полша, Чехия, Естония и Финландия ще вземат участие 24 страни. Освен четирите домакина и класиралите се по право още осем отбора от предходното издание, в този момент на идните квалификации, участниците спорят за още 12 визи. За Евроволей 2021 ще се класират спечелилите в 7-те квалификационни групи, както и 5-те най-хубави втори тимове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР