Европейската комисия заяви днес, че се запазва целта да се

...
Европейската комисия заяви днес, че се запазва целта да се
Коментари Харесай

Брюксел: Решаващо за края на мониторинга над България е изпълнението на изискванията

Европейската комисия съобщи през днешния ден, че се резервира задачата да се приключи наблюдението над България до есента, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мога да потвърдя, че задачата, сложена от ръководителя на еврокомисията Жан-Клод Юнкер при започване на мандата, е да се приключи наблюдението до края на мандата (31 октомври - бел. кор.), съобщи представител на комисията. Естествено осъществяването от България на всички условия е решаващо, добави той. Говорителят разясни, че по осъществяването на рекомендациите от последния отчет от предходната година по механизма за наблюдаване се прави оценка какво остава да бъде осъществено, с цел да се извърши обещанието на Юнкер.

Говорителят направи този коментар в отговор на въпрос, обвързван със поръчката на министъра на правораздаването Данаил Кирилов да се отдръпна, в случай че тази година наблюдението над България не отпадне. Заканата на министър Кирилов породи въпросителни, защото наскоро еврокомисарят по правораздаване Вера Йоурова отхвърли опцията евронаблюдението над България да бъде завършено през мандата на Юнкер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР