Европейската комисия заяви, че ще започне процедура по налагане на

...
Европейската комисия заяви, че ще започне процедура по налагане на
Коментари Харесай

ЕК ще санкционира Италия с до 3,5 млрд. евро

Европейската комисия съобщи, че ще стартира процедура по налагане на дисциплиниращи ограничения против Италия, които биха могли да доближат наказания в размер до 3,5 милиарда евро (до 0,2% от Брутният вътрешен продукт на съответната държава), съобщи БНР.

Причината е, че държавният дълг на страната пораства стремглаво, а държавното управление наподобява не може да го спре. От Европейска комисия са поискали пояснение от финансовия министър на Италия в период до 31 май.

Както заяви по-рано през днешния ден организация Ройтерс, рекомендацията на Европейска комисия ще бъде единствено една стъпка в дълъг и комплициран развой, който изисква от държавните управления на Европейски Съюз да вземат решения на няколко пъти. Решението за започване на дисциплиниращи ограничения в последна сметка ще бъде взето от финансовите министри на Европейския съюз въз основа на отчета на Европейска комисия, който първо би трябвало да получи поддръжката на заместник-министрите на финансите от 28-те страни-членки на единния блок, припомня Ройтерс. Самите финансови министри на Европейски Съюз ще би трябвало да подпишат рекомендация за процедурата за несъразмерен недостиг, при която може да се изиска от Италия " безлихвен депозит " до 0,2% от брутния вътрешен артикул - към 3,5 милиарда евро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР