Европейската комисия заяви, че предприема две наказателни процедури срещу България,

...
Европейската комисия заяви, че предприема две наказателни процедури срещу България,
Коментари Харесай

ЕК започва наказателни процедури срещу България и още 9 страни заради пътната безопасност

Европейската комисия съобщи, че подхваща две наказателни процедури против България, свързани с разпоредбите за пътна сигурност, заяви БНР. Като първа стъпка при откриването на процедурите Комисията изпраща уведомителни писма.

В известието на Европейска комисия се отбелязва, че нашата страна не е показала данни по какъв начин ползва европейските правила, влезнали в действие през предходната година, за техническите условия на пътните инспекции на транспортните средства. Новите правила уголемяват обсега на типовете транспортни средства, подлежащи на тези инспекции, като включват да вземем за пример високоскоростните трактори. Комисията изпраща през днешния ден публични уведомителни писма по този въпрос до общо 13 страни, в това число Белгия, Дания, Германия, Ирландия, Кипър, Литва, Люксембург, Унгария, Малта, Австрия, Полша и Финландия. Уточнява се, че крайният период за въвеждането на измененията е изминал на 27 септември.

Освен против нашата страна Европейска комисия стартира наказателна процедура и против Белгия, Ирландия, Кипър, Люксембург, Унгария, Малта, Полша, Португалия и Финландия, тъй като до същата дата не са съобщили по какъв начин ползват новите правила за годишните механически прегледи на моторните транспортни средства.

Влезлите в действие преди година правила включват промяна в обозначенията на избрани типове транспортни средства (високоскоростни трактори, както и моторни транспортни средства с две, три и четири колела). С измененията се вкарва системата eCall, която изпраща автоматизирани известия до службите за незабавна помощ при положение на злополука. Европейското законодателство планува при годишните механически прегледи на транспортните средства да се ревизира работата и на тази нова система, се добавя в известието.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР