Европейската комисия завежда наказателна процедура срещу Великобритания, защото отказа да

...
Европейската комисия завежда наказателна процедура срещу Великобритания, защото отказа да
Коментари Харесай

ЕК ще съди Лондон заради отказа да изпрати еврокомисар

Европейската комисия завежда наказателна процедура против Англия, тъй като отхвърли да предложи еврокомисар. По-рано английското държавно управление изпрати писмо до новоизбраната председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, в което я осведоми, че няма да номинира английски комисар преди изборите в Обединеното кралство на 12 декември.

"С отхвърли си Англия нарушава отговорностите по контракта за Европейски Съюз. Британските управляващи имат период до 22 ноември да изпратят комисар. Налага се срокът да бъде толкоз къс поради потребността новата Европейска комисия да встъпи в служба допустимо най-скоро. Ако до седмица английските управляващи не изпратят отговор, или в случай че отговорът не е приемлив, комисията ще продължи със идващите стъпки по наказателната процедура. ", се споделя в писмо от Комисията до държавното управление на премиера Борис Джонсън.

Основният мотив на Брюксел е, че английските управляващи не са спазили задължението си да не оправдават с спънки в национално законодателство неизпълнението на европейските правила. Отхърля се оправданието на Джонсън, че не предлага еврокомисар поради предстоящите предварителни избори.

Англия е задължена да номинира претендент за еврокомисар, до момента в който е членка на блока, само че в предишното е имало няколко случая, когато Европейски Съюз е функционирал с по-малко представители. Пречката, основана от отхвърли на Лондон да уточни еврокомисар, може да се преодолее с решение на останалите 27 страни членки да не се ползват сегашните правила, само че даже и тогава остават рисковете от правосъдно оборване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР