Европейската комисия започва ново антисубсидийно разследване на китайските вятърни турбини,

...
Европейската комисия започва ново антисубсидийно разследване на китайските вятърни турбини,
Коментари Харесай

ЕК разследва китайски вятърни турбини, включително в България

Европейската комисия стартира ново антисубсидийно следствие на китайските вятърни турбини, ситуирани в пет страни - Испания, Гърция, Франция, Румъния и България , написа " Политико ".

Операциите на китайски вятърни турбини в петте страни от Европейски Съюз ще бъдат сложени под надзор. Европейският комисрар по конкуренцията Маргрете Вестагер се чака да призове Европейски Съюз да употребява пълноценно комерсиалните принадлежности, с които разполага, с цел да отбрани индустриалните си ползи, преди да е станало прекомерно късно.

Китай изпревари Европейски Съюз през 2020 година като най-големият производител на вятърни енергийни съоръжения и в този момент съставлява над половината от настоящите вятърни турбини в света. В по-широк проект Пекин се стреми да се утвърди като световен водач в региона на чистите технологии, на които Европейски Съюз ще разчита, с цел да реализира своя преход към зелена сила.

Вестагер предизвестява, че защото функциите на Пекин като стопански съперник и систематичен противник от ден на ден се сближават, Европейски Съюз не може да си разреши превъзходството на Китай в слънчевите панели да се повтори в други основни области, като вятърна сила, електрическите транспортни средства и полупроводниците.

Разследването на Европейски Съюз ще се основава на нов инструмент, наименуван Регламент за задграничните дотации, който към този момент беше въведен против китайския държавен железопътен колос CRRC, което го накара предишния месец, откакто офертата му, която подби цените на съперниците с 50 %, беше сложена под въпрос от Комисията .
 FT: Зависимост от Китай тормози европейската отбранителна промишленост
FT: Зависимост от Китай тормози европейската отбранителна промишленост

Китай съставлява към 50% от търговията с нитроцелулоза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР