Европейската комисия започна този месец четири процедури за нарушения на

...
Европейската комисия започна този месец четири процедури за нарушения на
Коментари Харесай

Еврокомисията започна 4 процедури за нарушения срещу България

Европейската комисия стартира този месец четири процедури за нарушавания на европейското законодателство, които засягат и България.

Комисията прикани през днешния ден България и Кипър да създадат нужното градските отпадъчни води да се събират и обработват по подобаващ метод. Според законодателството на Европейски Съюз градовете следва да изградят нужната инфраструктура, с цел да събират и обработват отпадъчните води. Необработените отпадъчни води могат да се трансфорат в опасност здравето на хората и замърсяват водоемите, почвата, крайбрежните и подпочвените води.
България и Кипър до момента не ползват вярно няколко разпореждания. Това е повода комисията да открие наказателна процедура с изпращането на писмо.

Брюксел изпрати стимулирани мнения на България, Кипър и Португалия, защото не са съобщили за използването на новите ограничения за автоматизиран продан на данъчни мнения.

Държавите от Европейски Съюз трябваше да вкарат тези ограничения до 31 декември предходната година. Новите правила целят да оказват помощ за ограничение на трансграничното отбягване на данъчно облагане, на агресивното данъчно обмисляне и на нездравословната данъчна конкуренция. Първият продан на информация сред всички данъчни администрации в Европейски Съюз се чака през септември. България и другите две страни би трябвало да отговорят до два месеца. Ако подобен липсва или не е приемлив, Еврокомисията може да предяви иск пред Съда на Европейски Съюз.

Заедно с Хърватия, Кипър, Финландия и Гърция България не е уведомила Брюксел, че ползва напълно разпоредбите на Европейски Съюз за морско пространствено обмисляне. Срокът за въвеждане на директивата изтече на 18 септември 2016 година Конкуренцията за морското пространство - за уреди за възобновима сила, лов на риба и водни култури, туризъм, рандеман на първични материали, морски транспортни направления - обрисува нуждата от ръководство на водите в Европа по координиран метод, отбелязва Еврокомисията По силата на директивата човешките действия в морето се реализират по сполучлив, безвреден и резистентен метод. В директивата се откриват общ метод за страните от Европейски Съюз и минимални условия за планирането на морските региони.

Ако България и останалите четири страни не извърши своите отговорности до два месеца, Еврокомисията може да предяви иск в Съда на Европейски Съюз.

България се оказа и измежду страните, неприлагащи директивата за исковете за обезщетение при нарушавания на антитръстовото законодателство. С тази инструкция се оказва помощ на жителите и предприятията да желаят обезщетение за вреди, когато са жертва на нарушавания на разпоредбите на Европейски Съюз, като да вземем за пример картели или злоупотреби с господстващо състояние на пазара. Директивата дава на потърпевшите по-лесен достъп до доказателствата, от които се нуждаят, с цел да потвърдят понесена вреда, както и повече време, с цел да показват своите претенции.

Държавите от Европейски Съюз бяха задължени да приложат директивата в националното си законодателство до 27 декември предходната година. Комисията през днешния ден изпраща стимулирани мнения до България, Кипър, Чехия, Гърция, Латвия, Малта и Португалия, които не са я уведомили какви ограничения са подхванали и им дава двумесечен период да го създадат. При липса на приемлив отговор Европейска комисия може да реши да предяви искове пред Съда на Европейски Съюз, се показва в съобщението
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР