Европейската комисия започна проверка как Фейсбук и Гугъл позват личните

...
Европейската комисия започна проверка как Фейсбук и Гугъл позват личните
Коментари Харесай

ЕС ще провери как Фейсбук и Гугъл ползват данните ни

Европейската комисия стартира инспекция по какъв начин Facebook и Google позват персоналните данни на жителите на Европейския съюз, написа Агенция Франс Прес.
Говорител на Комисията разгласи, че въпросник с редица питания е бил изпратен на двата интернет колоса.
" Проверката се отнася до това по какъв начин се събират данните на жителите, по какъв начин се съхраняват, по какъв начин се употребяват и коя част от тях служи за генериране на облаги от реклама. ", споделят от Европейска комисия.
Изпращането на въпросник може да е първата стъпка от пълномащабно следствие на Европейска комисия.
Вицепрезидентът на Facebook Ник Клег беше запитан на среща с медии дали са получили въпросника, само че избегна даването на пряк отговор.
От Google пуснаха послание, в което се споделя " Google употребява данни, с цел да прави услугите ни по-полезни и демонстрира на потребителите съответстващи реклами. Даваме на хората надзор, с който да ръководят, изтриват или трансферират данните си. "
Откакто Маргрете Вестгер стана еврокомисар през 2014 година, Комисията, тя предизвести че ще следи деликатно по какъв начин интернет колосите боравят с персоналните данни на жителите.
В последните няколко години Google бяха глобявани с големи суми от Европейска комисия, най-вече поради налагането на монополно състояние на пазара за интернет реклама.
В новата Европейска комисия Вестагер беше нараснала и към този момент е заместник-председател.
Тя продължава да дава отговор за конкуренцията, само че към този момент в пълномощията й е и цифровия бранш.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР