Европейската комисия започна обществена консултация относно най-добрите начини за справяне

...
Европейската комисия започна обществена консултация относно най-добрите начини за справяне
Коментари Харесай

ЕС обсъжда как да спре насилието срещу жени и домашното насилие

Европейската комисия стартира социална консултация по отношение на най-хубавите способи за справяне с насилието против дами и домашното принуждение. Мненията, събрани по време на консултацията, ще бъдат включени в законодателна самодейност, оповестена в Стратегията за тъждество сред половете, която се чака до края на тази година.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сложи битката против насилието, учредено на пола, измежду своите съществени политически цели и удостовери уговорката си към законодателната самодейност в писмото за желанията по отношение на положението на Съюза от 2020 година Насилието против дами и девойки е една от най-разпространените форми на дискриминация въз основа на пола и нарушение на правата на индивида в Европа. В Европейски Съюз 33 % от дамите са жертви на физическо и/или полово принуждение. Домашното принуждение — против дами и други жертви, като деца, мъже и възрастни хора — се е нараснало заради ограничаващите ограничения, свързани с пандемията от COVID-19.

Обществената консултация ще сплоти мненията на необятен кръг заинтригувани страни, като да вземем за пример представители на необятната общност, на университетските среди, представители на бизнеса, неправителствени организации, медийни организации и обществени органи. Желаещите да вземат участие в публичната консултация могат да попълнят въпросник, който ще бъде наличен онлайн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР