Европейската комисия започна днес срещу Унгария неприлагана досега процедура, която

...
Европейската комисия започна днес срещу Унгария неприлагана досега процедура, която
Коментари Харесай

ЕС започна процедура срещу Унгария заради върховенството на закона

Европейската комисия стартира през днешния ден против Унгария неприлагана до момента процедура, която може да докара до лишаване на финансирането на Будапеща поради нарушение на демократичните стандарти. Комисарят по бюджета на Европейски Съюз Йоханес Хан получи зелена светлина да изпрати " документално съобщение " до унгарското държавно управление, с което да задейства механизма за господство на закона, съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас.

В началото на април ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен заяви пред Европейския парламент, че Европейската комисия ще изпрати публично уведомително писмо за пускане на механизма за ограничение, напомня БГНЕС. Новият развой влезе в действие през януари 2021 година и е обособен от процедурите на блока за нарушаване на разпоредбите на Европейски Съюз.

В рамките на този механизъм националните държавни управления могат да се окажат лишени от финансиране от Европейски Съюз, в случай че не съумеят да приведат практиките си в сходство с правото на Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР