Европейската комисия закри наказателната процедура срещу България за неизпълнение на

...
Европейската комисия закри наказателната процедура срещу България за неизпълнение на
Коментари Харесай

EК спря наказателна процедура срещу България за търговския регистър

Европейската комисия закри наказателната процедура против България за несъблюдение на уговорката за свързване на българския търговски указател със системата за взаимно свързване на комерсиалните регистри (BRIS), осведомят от Европейска комисия.

Решението на Колежа на Европейската комисия е признато през днешния ден.

Срокът за свързване на комерсиалния указател с BRIS бе изминал още през юни 2017 година На 30 март тази година свързването стана факт, след интензивна работа на специалисти от Агенция по вписванията.

В Европейската централна платформа, към която се причисли и България, са националните регистри на всички страни членки на Европейски Съюз, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

От 30 март 2022 година в Европейския портал за електронно правораздаване, раздел " Търговски регистри, търсене на сдружения в Европейски Съюз " може да бъде направена информация по компания и ЕИК и за сдруженията, регистрирани в българския търговски указател.

Днес Европейска комисия закри и друга процедура за нарушаване против страната ни, обвързвана със насърчаването на дълготрайната ангажираност на акционерите.

Този задължението бе изпълнен от България през март 2020 година с приемането на промени в Закона за общественото предложение на скъпи бумаги и последвали промени в подзаконовата уредба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР