Европейската комисия задейства механизма за гражданска защита, който позволява да

...
Европейската комисия задейства механизма за гражданска защита, който позволява да
Коментари Харесай

EС изпраща спасителни екипи в Турция, Русия също предлага помощ

Европейската комисия задейства механизма за гражданска отбрана, който разрешава да се изпратят в Турция избавителни екипи от страните от Общността за справяне с последствията от земетресението с магнитуд от 7,4 по скалата на Рихтер, записано в югоизточната ни съседка в утринните часове на деня. Това излиза наяве от публикувано изказване на еврокомисаря Янез Ленарчич.

" След земетресението в Турция активирахме европейския механизъм за гражданска отбрана. Европейският координационен център за реагиране при изключителни обстановки към този момент стартира да координира разполагането на избавителни екипи от Европа “, се споделя в текста.

На собствен ред президентът на Руската федерация Владимир Путин изрази съболезнования на президентите на Турция и Сирия Реджеп Тайип Ердоган и Башар Асад във връзка със мощното земетресение, при което починаха няколкостотин души, а няколко хиляди други бяха ранени. Руският водач увери, че Москва е подготвена да окаже на Анкара и Дамаск " цялата нужна помощ “.

" Уважаеми господин президент, приемете нашите най-дълбоки съболезнования за многочислените човешки жертви и големите опустошения, породени от мощно земетресение във вашата страна “, се споделя в съболезнователна депеша до турския президент, оповестена на формалната интернет страница на Кремъл.

В депеша до сирийския президент Путин също изрази " най-искрени съболезнования по отношение на трагичните последствия от земетресението, станало в северните региони на Сирия ". " Споделяме тъгата и болката на тези, които изгубиха своите близки, надяваме се на бързо възобновяване на всички наранени “, увери президентът на Русия. Путин означи и готовността на Русия да окаже нужната помощ за очистване на следствията от естествено злополучие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР