Европейската комисия за демокрация чрез право, по-известна у нас като

...
Европейската комисия за демокрация чрез право, по-известна у нас като
Коментари Харесай

До средата на ноември Венецианската комисия ще се произнесе по проекта за нова Конституция

Европейската комисия за народна власт посредством право, по-известна у нас като Венецианската комисия, ще даде мнение по плана на ръководещите за нова Конституция на страната доникъде на месец ноември.

Това излиза наяве от тяхно писмо, изпратено до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и прочетено от шефа на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„ Бих желал да насоча вниманието ви към обстоятелството, че заради лимитираното налично време в мнението по принцип ще се преглеждат единствено промените, касаещи правосъдната система и промените, свързани с независимостта на правосъдната система. Мисията на докладчиците в България ще бъде сменена от видеоконферетни срещи с всички заинтригувани страни “, прочете още Атанасова, представена от „ Фокус “.

По-рано през днешния ден Атанасова беше определена да оглави Временната парламентарна комисия, занимаваща се с предлагането за нов висш закон. Тя разяснява, че е се е потвърдила като диалогичен човек и ще работи намерено, правилно и доброжелателно.

„ Приех да съм ръководител на Времената анкетна комисия за Конституцията с ясното схващане за отговорността, която ще нося. Тя не може да трансформира Конституцията, а е основана за да разиска оптимално транспарантно и експертно всички оферти. Имам желание да поканя всички, които имат оферти или мнения. Ще предложа основаването на експертен съвет към Комисията, в който да вземат участие представители на всички професионали организации на юристите и представители на академичната общественост “, посочи Атанасова.

По думите ѝ препоръчаните промени ще се дебатират с всички неправителствени организации и извънпарламентарни групи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР