Европейската комисия взе решение, че Италия е в нарушение на

...
Европейската комисия взе решение, че Италия е в нарушение на
Коментари Харесай

Брюксел започва сложен процес срещу Италия и се кани да й наложи глоба от €3 млрд.

Европейската комисия взе решение, че Италия е в нарушаване на фискалните правила на Европейски Съюз предвид на растящия държавен дълг, което оправдава стартирането на дисциплинираща процедура по отношение на третата по величина стопанска система в еврозоната, оповестява Ройтерс, на която се базира БНР.

Ако страните-членки на Европейския съюз поддържат през идващите две седмици оценката на Европейска комисия, изпълнителният орган на Европейски Съюз би могъл след това да предложи започването на наказателна процедура след срещата на европейските финансови министри при започване на юли.

Комисията съобщи, че Италия е постигнала стеснен прогрес в оправянето с икономическите рекомендации на Европейски Съюз и е отстъпила във връзка с нужните структурни промени. " Това може да повлияе негативно на капацитета на Италия за напредък ", съобщи Европейска комисия.

В решението, оповестено в изказване на изпълнителния орган на Европейски Съюз, се акцентира, че стартира " комплициран развой ", който - в случай че бъде утвърден от министрите от еврозоната - може да докара до санкция от над 3 милиарда евро за Италия.

Миналата седмица вицепремиерът Матео Салвини (на снимката) предизвести, че Европейската комисия може да наложи такава санкция на страната му поради повишаващия се дълг и нивото на структурния недостиг, което Европейски Съюз възприема като нарушение на разпоредбите за действие на Съюза.

Дълг като резултата на снежната топка

В писмото на Европейска комисия до ръководещите в Рим се показва, че растящият дълг на Италия оправдава започването на дисциплинарна процедура. Комисията също по този начин предизвестява за увеличение на италианския дълг вследствие на " резултата на снежната топка ". Европейска комисия счита, че Италия отстъпва от структурните промени и от пенсионната промяна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР