Европейската комисия води разговори с българското правителство заради опасения, че

...
Европейската комисия води разговори с българското правителство заради опасения, че
Коментари Харесай

ЕК потвърди, че България лобира за износа на руски петролни продукти

Европейската комисия води диалози с българското държавно управление поради опасения, че от страната ни могат да бъдат изнасяни рафинирани артикули на " Лукойл ". Това съобщи представителят на Европейска комисия Даниел Фери, представен от БНР.

Той посочи, че България се употребява със специфична дерогация от възбраната за импорт на нефт поради характерното си географско състояние.

Фери акцентира, че позицията на Европейска комисия отпреди няколко седмици не е изменена. Той уточни, че Комисията е в контакт с българските управляващи и диалозите са градивни.

Припомняме, става въпрос за информация, съгласно която служебното държавно управление желае да разреши на " Лукойл " да изнася рафинираните си артикули. Според българските управляващи това е допустимо, тъй като страната ни се употребява с двегодишна дерогация от възбраната за импорт на съветски нефт по море, която влиза в действие на 5 декември.

Миналата седмица обаче от Европейска комисия още веднъж подчертаха, че България не може да продава съветски петрол за трети страни, в това число и модифициран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР