Европейската комисия води преговори за предоговаряне на доставките на ковид

...
Европейската комисия води преговори за предоговаряне на доставките на ковид
Коментари Харесай

ЕК води преговори за предоговаряне на доставките на ковид ваксините

Европейската комисия води договаряния за предоговаряне на доставките на коронавирус ваксини поради огромните количества налични ваксини в страните от Европейски Съюз. Това заяви представител на Европейската комисия в отговор на въпрос по отношение на изказванията на българския министър на опазването на здравето, че България и други страни ще упорстват за преустановяване на доставките.

Говорителят на Европейската комисия посочи, че договарянията, които се водят, не са за преустановяване на договорите, а за предоговаряне на периодите на доставки на ваксини.

Той отхвърли да разяснява съответните изказвания на българския здравен министър, само че напомни, че всички договаряния с фармацевтичните компании за коронавирус имунизациите са били водени от екип, който включва представители на Европейска комисия и на страните от Европейски Съюз.

Говорителят акцентира, че страни са в течение на договорните условия.

" Важното и в тези договаряния да останем солидарни и да продължим да договаряме общи решения, както беше и в предишното. Предоговарянето тече сега, с цел да се провеждат по-добре доставките и да се вземат под внимание огромните количества налични ваксини. Правим това дружно с всички държави-членки, с цел да откри решение, задоволително за всички ", сподели Стефан Де Керсмакер - представител наcovid Европейска комисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР