Европейската комисия води преговори с 6 компании за осигуряване на

...
Европейската комисия води преговори с 6 компании за осигуряване на
Коментари Харесай

България с интерес към 3 от COVID-ваксините, за които Брюксел преговаря


Европейската комисия води договаряния с 6 компании за обезпечаване на ваксини против COVID-19. Здравното министерство е декларирало присъединяване и демонстрира интерес към три от тях, разгласи пред депутатите от парламентарната здравна комисия министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов , представен от БНР.

По думите му към останалите три компании няма интерес, защото техните ваксини би трябвало да бъдат съхранявани при температура до - 80 градуса по Целзий, което е мъчно използвано в практиката.

Здравното министерство не възнамерява включването на бъдещата ваксина против COVID-19 в имунизационния календар, безапелационен бе министър Ангелов:

“Тогава, когато бъде подготвена, която и да е от тези три компании, тези ваксини ще бъдат налични за българските жители, като това, което за нас е най-важно, българските жители да знаят, че имунизацията, която ще бъде обезпечена, ще е минала през всички етапи на клинично изпитване, ще е записана в Европейската организация по медикаментите, тя ще бъде безвредна, безвъзмездна за българските жители и тази ваксина ще бъде безусловно доброволна “.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР