Европейската комисия възнамерявала да забрани продажбата на хранителни продукти от

...
Европейската комисия възнамерявала да забрани продажбата на хранителни продукти от
Коментари Харесай

Ексклузивно! Кеворк Кеворкян: Най-сетне признаха, че сме втора ръка! Как отмряха парите

Европейската комисия възнамерявала да забрани продажбата на хранителни артикули от огромни търговски марки на по-ниско качество в Източна Европа. Възнамерявала. Каква благосклонност единствено, благодаря. Телевизиите неенергично оповестиха новината – а тя си коства да бъде обговорена: за какво не престават да ни считат за втора употреба, за какво 10 години ни пробутват боклуците си? Къде е господин Ю - Лигавият Целувач? Какво толкоз подкрепяте ударите в Сирия - подкрепете най-накрая личния си народ? Какво „ помирявате “ Западните Балкани - помирете хитреците от Европейски Съюз най-малко с някакъв подобен морал.

Защо обаче Брюкселските Вампири считат, че българите са втора употреба? Ето ти тематика за анкета. Първият вероятен отговор може да е: Защото българските управници се държат налудно сервилно с тях. Нашите политици не виждат по-далеч от носа си, обаче бързо се изхитриха и започнаха да приказват основно за Бъдещето – въпреки че за тях то е някаква неразбираема безформеност.  Тихомълком свиха този номер от „ това “ време – когато ни караха да обитаваме повече в Бъдещето, с цел да не виждаме Настоящето.  Добри възпитаници се оказаха в дивотиите. Един неотдавнашен образец: по Великденските празници ни демонстрираха фрагменти от влакове, в които пасажерите, натъпкани като сардели, изглеждаха по този начин, като че ли ги водят към лагерите на ГУЛАГ.  

Ден по-късно обаче вестниците на Властта използваха огромната баданарка и оповестиха, че напълно скоро, в близкото Бъдеще, сарделите ще пътуват от София до Бургас единствено за три часа.  Ако обичате, престанете да мрънкате. Комунистическата теория твърдеше, че парите, да вземем за пример, ще отмрат дефинитивно при започване на 80-те години на предишния век.  Много ги подиграваха тогавашните управници за тази фикция – само че се оказа, че в прочут смисъл те познаха, въпреки и със забавяне: трийсетина години по-късно парите в действителност отмряха за немалка част от народа.  Ако не вярвате, питайте един пенсионер - пари ли са 200 лв. на месец. Те са напълно друго: покана да се омиташ към този момент от този свят, да не се моташ в близост и безсрамно да тикаш в очите на Властта клетия си живот.

Веднъж демонстрираха една женица – малките екрани мрат да употребяват такива като нея като илюстрация към следващата си банална тематика: питаха я по какъв начин пазари, прави ли си авансово сметки, преди да отиде в магазина.  А тя викна: „ Не, каквото ми хареса, си го вземам! “ и се захили идиотски.  В този миг момичето с микрофона се сети да попита, какъв брой, в действителност, е пенсията на възторжената дама, която си вземала каквото й хареса.  А тя рече: „ 310 лв.! “ - и се оцъкли, тъй като схвана каква нелепост е изръсила. Обаче казаното си остава в нелепата социология, която малките екрани ни натрапват непрестанно, ето по какъв начин: в страната, която ръководи Европейски Съюз, част от хората си вземат, каквото им хареса. Няколко дни по-късно забиха нов гвоздей в ковчега на дърварската агитация: 33 хиляди души у нас имали заплата над 5 хиляди лв., за последните 4 години броят им се нараснал с 50 %.  Тези 50% би трябвало да объркан публиката, когато Настоящето се боядисва с розова багра.  Както и ония 33 хиляди души - макар че те са прашинка спрямо милионите сиромаси, които се тътрят някак към Бъдещето.  Обаче, в желанието си да се харесат на Властта, някои медии към този момент са изцяло обуначени и даже не схващат какво вършат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР